Κρητική παραδοσιακή κουζίνα από το Hairi

Γράφει Μανόλης Μαθιουδάκης

Το Hairi, ένα νέο εστιατόριο στην καρδιά του Ηρακλείου με εμπνευσμένες και παραδοσιακές δημιουργίες από την κρητική κουζίνα, έρχεται στο διαδικτύο από την ομάδα της imonline.

Λίγα λόγια για την κουζίνα του Hairi:

Το μαγείρεμα στην Παραστιά: Η αρχαία εστία, ο παραδοσιακός τρόπος μαγειρέματος της κρητικής νοικοκυράς που διατηρεί τη γεύση και το άρωμα του φαγητού με τα μπακιρένια σκεύη και τη ζεστασιά του ξύλου.

Το Ζύμωμα στο Hairi: Κάθε γυναικείο χέρι στην παράδοση της Κρήτης ζυμώνει και ετοιμάζει με αγάπη λογιώ λογιώ πίτες για το οικογενειακό τραπέζι. Χόρτα του βουνού, τυριά σπιτικά και αρώματα του βουνού εισβάλλουν σε κάθε νέο ζύμωμα. Ζήστε τη διαδικασία.

To Κελάρι στο Hairi: Τα παλιά κελάρια με χώμα, πέτρα και ξύλα κράταγαν & παλαίωναν για χρόνια κρασιά σπιτικά, από σταφύλια μαζεμένα με το χέρι & πατημένα από τα μέλη της οικογένειας. Στο κελάρι μας ο χρόνος έχει σταματήσει στο τότε. Κοπιάστε.

Οι συνταγές στο Hairi: Κάθε μας πιάτο και κάθε συστατικό επιλέγεται και ετοιμάζεται με ένα σπουδαίο για μας κριτήριο. Την κουζίνα των μανάδων μας, της κάθε μάνας που φροντίζει για τη θρέψη της οικογένειας, την επιλογή των πιο φρέσκων και εκλεκτών υλικών και τη σύναξη της οικογένειας ή της παρέας γύρω από το ιερό τραπέζι.

Δείτε την ιστοσελίδα εδώ: www.hairi.gr