Ιερό κοιμητήριο Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης η ιστοσελίδα

Γράφει Μανόλης Μαθιουδάκης

Ολοκληρώθηκε η ιστοσελίδα του Ιερού κοιμητηρίου Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Ηράκλειο, το παλαιότερο και ιστορικότερο κοιμητήριο της πόλης. Ένα site δημιουργημένο από την ανάγκη ανάδειξης των μοναδικών τάφων και του μουσείου ταφής που βρίσκονται σε αυτό.

Η λειτουργία του κοιμητηρίου ξεκινάει από την δεκαετία του 1890 φτάνοντας σήμερα να έχει πάνω από 600 οικογενειακούς τάφους ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται και τάφοι σημαντικών προσωπικοτήτων της πόλης και του νησιού. Η ιδιαίτερη διακόσμηση, με επιγραφές, στήλες και αγάλματα που φέρουν οι τάφοι δίνει στο κοιμητήριο μία ενδιαφέρουσα και μοναδική υπόσταση. Ακόμα μέσα στο κοιμητήριο βρίσκονται ενταφιασμένοι οι 18 Άγγλοι οι οποίοι υπερασπίστηκαν μαχόμενοι την ελευθερία της Κρήτης την 25η Αυγούστου του 1898.

Το παλαιό οστεοφυλάκιο του κοιμητηρίου με την εντυπωσιακή αρχιτεκτονική έχει ανακαινιστεί και πλέον λειτουργεί ως μουσείο ταφής στεγάζοντας μοναδικά κειμήλια που χρονολογούνται από το 1600. Ακόμα στον όροφο του μουσείου βρίσκονται μοναδικά εκθέματα που αναπαριστούν την ταφή από τα μινωικά χρόνια μέχρι σήμερα.

Η ιστοσελίδα είναι βασισμένη στο custom imonline cms, είναι πλήρως responsive και mobile friendly.


Δείτε την σελίδα εδώ: www.agioskonstantinosirakleiou.gr.