Η κεραμική τέχνη στο διαδίκτυο

Γράφει Μανώλης Βαρούχας

Η εταιρεία της Ελένης και του Εμμανουήλ Δεδελετάκη παρέχει μια μεγάλη σειρά μουσειακών αντιγράφων και κεραμικών εμπνευσμένα από το ελληνικό μεγαλείο, το μινωικό πολιτισμό και τη μυθολογία.

Γνωρίστε την εταιρεία:

” Όταν υπάρχει μεράκι, φαντασία και αγάπη τα αποτελέσματα θα σε δικαιώσουν. ”

Αυτά είναι τα λόγια του Ιωάννη Δεδελετάκη, δημιουργού αυτής της εταιρείας. Γόνος μιας ταλαντούχας οικογένειας, η οποία ξεκίνησε να παράγει μουσειακά αντίγραφα μόλις το 1962 από μια μικρή βιοτεχνία στο Ηράκλειο Κρήτης. Ο ιδρυτής αυτής της βιοτεχνίας ήταν ο Μανώλης Δεδελετάκης, ο οποίος συνέστησε μια εντυπωσιακή επιχείρηση. Ο πιστός μαθητής του και γιος του, Ιωάννης Δεδελετάκης δημιούργησε τη σημερινή εταιρεία, το έτος 1987-88, αναπαράγοντας μια πολύ μεγάλη ποικιλία μουσειακών αντιγράφων. Η διεύθυνση πλέον της εταιρείας αυτής έχει περάσει στα χέρια της τρίτης γενιάς της οικογένειας, Ελένης και Εμμανουήλ Δεδελετάκη. Η δημιουργικότητα και η εργατικότητα είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν το προσωπικό της επιχείρησης. Έχοντας ως στόχο την ποιότητα και την πιστότητα, εργαζόμαστε για να δημιουργήσουμε το καλύτερο αποτέλεσμα.

Η εταιρεία της Ελένης και του Εμμανουήλ Δεδελετάκη παρέχει μια μεγάλη σειρά μουσειακών αντιγράφων και κεραμικών εμπνευσμένα από το ελληνικό μεγαλείο, το μινωικό πολιτισμό και τη μυθολογία: αμφορείς, ρυτά, αγαλματίδια, βάζα, κούπες, μπολ, επιτοίχιες παραστάσεις, αλλά και ακόμη ελληνικές προσόψεις κτιρίων παραδοσιακής, νεοκλασικής και νησιώτικης αρχιτεκτονικής. Ο ελληνικός πολιτισμός και η μυθολογία παρουσιάζεται μέσω των μορφών και των παραστάσεων που απεικονίζουν αυτά τα αντικείμενα, υπενθυμίζοντας μας τη ζωή άλλων εποχών.

Η εταιρεία μας προμηθεύει την Ελλάδα και το εξωτερικό με ένα πλήθος εντυπωσιακών μουσειακών αντιγράφων, έχοντας λάβει βραβεία για την ποιότητα και πιστότητα τους. Παρουσιάζουμε επίσης, τα έργα μας στις Εκθέσεις «Τέχνημα» και «ΚΤΕ» που διοργανώνονται στην Αθήνα και στο Ηράκλειο αντίστοιχα. Παρέχουμε μια ευρεία σειρά μουσειακών αντιγράφων σε τουριστικά καταστήματα και σε άλλες εταιρείες σε χονδρική και ακόμη μπορούμε να κατασκευάσουμε το σχέδιο που θα μας προτείνει ο κάθε πελάτης.


Δείτε την ιστοσελίδα εδώ: www.greekceramic.com