Φυλλο σοφίες, γλυκές απολαύσεις στο διαδίκτυο

Γράφει Μανόλης Μαθιουδάκης

Οι Φυλλο σοφίες είναι συνώνυμο της παραδοσιακής μπουγάτσας που έφτασε το 1922 στο Ηράκλειο και σήμερα μπαίνει στο διαδίκτυο από την ομάδα της imonline.

Λίγα λόγια για τις Φυλλο σοφίες:

Όταν ο Απόστολος Σαλκιντζής έφθανε από τη Σμύρνη στο Ηράκλειο για να δημιουργήσει τα δικά του «Λεοντάρια», εκτός από την τέχνη του κρατούσε μέσα του άσβεστες και τις παραδόσεις γλυκών γεύσεων. Διατηρώντας αυτή την παράδοση μέχρι σήμερα στις ΦΥΛΛΟΣΟΦΙΕΣ, δημιουργούμε απολαυστικά γλυκά με συνταγές που μένουν αναλλοίωτες στο πέρασμα του χρόνου. 

Ανάμεσα σε αυτές, το αυθεντικό Καζάν Ντιπί με βελούδινη κρέμα κι υπέροχα αρώματα. Τις κλασικές γεύσεις συμπληρώνουν το Βυζαντινό, που απλούστερα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «ραβανί με κρέμα», όπως και το Πολίτικο Εκμέκ φτιαγμένο από κρέμα, ξεροψημένους ξηρούς καρπούς κι ολόφρεσκη κρέμα κανταΐφι. 

Σ’ αυτή την γλυκιά πορεία δημιουργίας όμως, οι γεύσεις ξεπέρασαν τα γεωγραφικά όρια της παράδοσης, εμπλουτίστηκαν κι ανανεώνονται διαρκώς. Οι παραδοσιακοί λουκουμάδες με μέλι ή με μέλι και καρύδια ψήνονται κατά παραγγελία και φθάνουν στο τραπέζι σας τραγανοί και απολαυστικοί. Εναλλακτικά μπορείτε να τους ζητήσετε και με παγωτό. Το κανταΐφι μας δημιουργείται από φρέσκο φύλλο που ανοίγουμε εμείς και τραγανούς ξηρούς καρπούς, που απογειώνουν την απόλαυση. Ανάμεσα στα γλυκά του ζαχαροπλαστείου μας και ο δικός μας, μπακλαβάς, που φτιάχνεται με μεράκι κι αγάπη, φρέσκο βούτυρο, πολλαπλές στρώσεις φύλλου και φρεσκοκαβουρντισμένους ξηρούς καρπούς. Κι οι απολαύσεις δεν σταματούν στις ΦΥΛΛΟΣΟΦΙΕΣ, αφού υπάρχει η δυνατότητα όλες τις γλυκές προτάσεις μας, να τις απολαύσετε και στο σπίτι ή να τις δωρίσετε σε αγαπημένα σας πρόσωπα κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψής σας. Διότι στις ΦΥΛΛΟΣΟΦΙΕΣ, η απόλαυση έχει γεύση μοναδική.

Δείτε την ιστοσελίδα εδώ: www.phyllosophies.gr