Ένα boutique οινοποιείο στο διαδίκτυο

Γράφει Μανόλης Μαθιουδάκης

Το οινοποιείο Αμαργιωτάκη ξεκίνησε το διαδικτυακό του ταξίδι με την εταιρεία μας, με σκοπό την ανάδειξη της εξαιρετικής σειράς κρασιών που έχουν δημιουργήσει.

Η ιστοσελίδα στηρίζεται στην ταχύτητα και αξιοπιστία του imonline cms, όπως όλα μας τα έργα και εξυπηρετεί σε δύο γλώσσες.

Λίγα λόγια το οινοποιείο:

Το οινοποιείο Αμαργιωτάκη βρίσκεται στις Δαφνές Ηρακλείου Κρήτης, στην αμπελουργική ζώνη των Δαφνών όπου καλλιεργούνται σε ιδιόκτητους και συνεργαζόμενους αμπελώνες αρκετές από της γηγενείς ποικιλίες της Κρήτης, με έμφαση στην ποικιλία Λιάτικο που είναι προστατευμένη ονομασία προέλευσης (Π.Ο.Π)

H ιστορία του Οινοποιείου μας αρχίζει στο μακρινό 1965 όπου ο παππούς Αμαργιωτάκης ξεκίνησε την παραγωγή ποιοτικών οίνων έπειτα ο πατέρας με την ιδιαίτερη αγάπη του την αμπελουργία επέκτεινε τους ιδιόκτητους αμπελώνες κάνοντας νέες φυτεύσεις. Τρίτης γενιάς οινοποιός ο σημερινός ιδιοκτήτης του Οινοποιείου Μανώλης Αμαργιωτάκης συνεχίζοντας την αγάπη της οικογένειας του αναλάμβανε τα ηνία της επιχείρησης το 2003.Το 2006 μεταβαίνει στην Αθήνα για τη προώθηση των προϊόντων του Οινοποιείου αλλά και για να διευρύνει τις γνώσεις του για την οινοποίηση, η περιέργεια και η αγάπη του για το κρασί και την οινοποίηση των ώθησε στο να κάνει επισκέψεις σε μεγάλες Ευρωπαϊκές οινοποιητικές περιοχές. Γυρνώντας από ένα ταξίδι του στη Γαλλία περνει την γενναία απόφαση να προχωρήσει σε πλήρη μετεγκατάσταση και εκσυγχρονισμό του Οινοποιείου, το 2017 ολοκληρώνεται αυτό το μεγάλο έργο και με σύμμαχο πάντα τη σύζυγό του Ελευθερία ξεκινάνε να ανακαλύψουν την δικιά του αλήθεια στο μαγικό κόσμο του κρασιού. Επιλέγοντας πάντα τους καλύτερους οινολόγους για την εξέλιξη των κρασιών του Οινοποιείου, φτάνουμε στο 2019 με χημικό/Οινολόγο τον Χαρκουτση Γιάννη δημιουργήθηκε και κυκλοφόρησε στην αγορά η πρώτη ολοκληρωμένη σειρά κρασιών του Οινοποιείου Αμαργιωτάκη.

Tο όραμα μας είναι το Οινοποιείο μας να συμβάλει στην σωστή ανάδειξη του Κρητικού αμπελώνα μιας και τα πιστεύω μας είναι ότι η Κρήτη είναι ένα από τα πολύ αξιόλογα ευρωπαϊκα αμπελοτοπια.

Στο οινοποιείο μας καλλιεργούνται 80 στρέμματα ιδιοκτητών αμπελώνων με αρκετές από τις γηγενείς ποικιλίες σταφυλιών της Κρήτης επίσης έχουμε αρκετούς συνεργαζόμενους αμπελώνες που ελέγχονται σε όλα τα στάδια παραγωγής σταφυλιών. Επιλέγουμε οι εμφιαλώσεις μας να είναι μονοποικιλιακες για την καλύτερη ανάδειξη των χαρακτηριστικών της κάθε ποικιλίας.

Προσπαθούμε στο οινοποιείο να κάνουμε σωστή διαχείριση ολων των πόρων της ενέργειας και επίσης κάνουμε κυκλική διαχείριση των σταφυλιών κάνοντας κομποστ των στέμφυλων και επιστρέφοντας στους αμπελώνες. Το οινοποιείο βρίσκεται σε ένα ένα ιδανικό σημείο στην είσοδο των Δαφνών με θέα στην αμπελουργική ζώνη των Δαφνών. Το Οινοποιείο μας είναι επισκέψιμο καθόλη την διάρκεια του χρόνου.


Δείτε την ιστοσελίδα εδώ: www.amargiotakis.gr