Βιολογικό ελαιόλαδο με ιατρικά χαρακτηριστικά από την Seven Olea

Γράφει Μανόλης Μαθιουδάκης

Η Seven Olea, μία οικογενειακή επιχείρηση με αντικείμενο την παραγωγή βιολογικού έξτρα παρθένου ελαιολάδου με ισχυρισμό υγείας, έρχεται στο διαδίκτυο με την υπογραφή της imonline.

Λίγα λόγια για την εταιρεία

Η οικογενειακή επιχείρηση Seven Olea ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2013 με έδρα το Αρκαλοχώρι του Δήμου Μινώα Πεδιάδας. Το Αρκαλοχώρι βρίσκεται 30 χλμ από το Ηράκλειο Κρήτης στο κέντρο του Νομού. 

Οι ιδιόκτητοι ελαιώνες της οικογένειας Κοκκινέλη αποτελούν σημείο αναφοράς εξαιτίας της φιλικής προς το περιβάλλον καλλιέργειας. Η τοποθεσία και το μικροκλίμα ευνοεί την παραγωγή ανώτερης ποιότητας ελαιολάδου, στην οποία κυριαρχούν το θερμό καλοκαίρι λειτουργώντας αποτρεπτικά για τους ζωικούς εχθρούς, ο υγρός χειμώνας βοηθώντας στη δημιουργία βλάστησης και η περίοδος άνθησης κατά την οποία οι ελιές αρχίζουν τη βλαστική τους διαδικασία με τις καλύτερες προϋποθέσεις.

Η επωνυμία του ελαιολάδου "Seven Olea" προήλθε από τη μελέτη 7 πληθυσμιακών ομάδων από διαφορετικές χώρες (Ελλάδα, Η.Π.Α., Ιταλία, Σερβία, Ιαπωνία, Ολλανδία και Φινλανδία)  με στόχο τον προσδιορισμό της σχέσης ανάμεσα στη διατροφή και την επίδραση αυτής στα καρδιαγγειακά νοσήματα. Η εν λόγω έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε από τον Αμερικανό καρδιολόγο Ancel Keys, ανέδειξε ότι η ομάδα από τον Δήμο Μινώα Πεδιάδας παρουσίασε το μικρότερο ποσοστό θνησιμότητας σε σχέση με τις υπόλοιπες, διότι ακολούθησαν την Κρητική Διατροφή με βάση το ελαιόλαδο. 

Αναγνωρίζοντας την ανάγκη διάθεσης ενός προϊόντος ανώτερης ποιότητας από τον παραγωγό δημιουργήσαμε το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Seven Olea με ιατρικά χαρακτηριστικά. Έτσι, το Seven Olea πιστοποιήθηκε ως προϊόν  με ισχυρισμό υγείας από το Τμήμα Φαρμακευτικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Παράλληλα, προωθούμε στην αγορά το προϊόν μας σε τυποποιημένη μορφή δίνοντας τη δυνατότητα στους πελάτες μας να απολαύσουν ένα μοναδικό προϊόν σε γεύση και άρωμα.

Δείτε την ιστοσελίδα εδώ: www.sevenolea.com