Αλεξάνδρα Κακουδάκη η ψυχολόγος

Γράφει Μανόλης Μαθιουδάκης

Η ιστοσελίδα της ψυχολόγου Αλεξάνδρας Κακουδάκη είναι πλέον online, όπου μπορείτε να βρείτε χρήσιμες πληροφορίες και να κλείσετε ραντεβού.

Η ιστοσελίδα στηρίζεται όπως πάντα, στην ταχύτητα, ασφάλεια και αξιοπιστία του imonline cms.

Η ψυχολόγος:

Σπούδασα Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Κρήτης στο Ρέθυμνο.

Παράλληλα ολοκλήρωσα τις μουσικές της σπουδές, στη σχολή πιάνου και τη θεωρία της μουσικής σε ωδείου του Ηρακλείου.

Από τα φοιτητικά μου χρόνια, το ενδιαφέρον μου επικεντρώθηκε σε θέματα αυτισμού και ειδικής αγωγής, παρακολουθώντας σχετικά επιλεγόμενα μαθήματα, σεμινάρια και εργαστήρια και κάνοντας την πρακτική μου άσκηση σε αντίστοιχες δομές του νομού Ρεθύμνου και Ηρακλείου. Η πτυχιακή μου εργασία εστιάστηκε σε μελέτη περίπτωσης παιδιού με αυτισμό και σε παρέμβαση σύμφωνα με τις αρχές της Εφαρμοσμένης Ανάλυσης Συμπεριφοράς και της Μουσικοθεραπείας.

Μετεκπαίδευτηκα στην Ειδική Αγωγή στο Πανεπιστημίου Αιγαίου και έχω ολοκληρώσει την τετραετή εκπαίδευσή μου στη Συστημική Συμβουλευτική (οικογενειακή θεραπεία).

Ολοκλήρωσα το μεταπττυχιακό μου στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο στο τμήμα “Διοίκηση Μονάδων Υγείας” και η διατριβή μου ήταν πάνω στις στάσεις των οικογενειών παιδιών με αυτισμό απέναντι στη διαταραχή και τον στιγματισμός τους, στο νομό Ηρακλείου και Ρεθύμνου.

Έχω παρακολουθήσει και συνεχίζω να παρακολουθώ πλήθος εξειδικευμένων επιμορφώσεων, σεμιναρίων, ημερίδων και συνεδρίων με θέμα την οικογένεια, το παιδί και τον έφηβο, στα πλαίσια της συνεχούς επιμόρφωσης και ενημέρωσης, πάνω στον εξελισσόμενο τομέα της παρέμβσης στις παραπάνω ομάδες.

Εκτός από ατομικές και οικογενειακές συνεδρίες, συντονίζω ομάδες γονέων και δίνω ομιλίες σε θέματα σχέσεων παιδιού και εφήβου και οικογένειας και θέματα αυτισμού.

Δείτε την ιστοσελίδα εδώ:  www.kakoudaki.gr