Η imonline στην έκθεση φωτογραφίας Landscapes

Γράφει Μανόλης Μαθιουδάκης
Κατηγορία Εκθέσεις

Πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα την εβδομάδα που μας πέρασε η έκθεση φωτογραφίας με τίτλο Landscape, όπου συμμετείχαμε.

Landscapes – έκθεση φωτογραφίας στην Blank Wall Gallery

Η φωτογραφία τοπίου προσφέρει πάντα ευχαρίστηση στους φωτογράφους. Η ευχαρίστηση αυτή πηγάζει από την επαφή του καλλιτέχνη με τη φύση αλλά και από το τελικό αποτέλεσμα και τον τρόπο που αυτό παρουσιάζεται στο θεατή. Ένα ενδιαφέρον στοιχείο της φωτογραφίας τοπίου είναι η παρατήρηση του μεγαλείου της φύσης και το δέος που δημιουργεί στον άνθρωπο.

Ιδιαίτερα φέτος μετά από ένα δύσκολο καλοκαίρι με φωτιές σε όλα τα μέρη του κόσμου, η φύση έρχεται στο προσκήνιο ακόμα πιο έντονα όπως και η επιτακτική ανάγκη να την προστατεύσουμε.

Η ποικιλομορφία που παρουσιάζεται από περιοχή σε περιοχή είναι αυτή που κάνει τόσο ενδιαφέρον τον πλανήτη μας αλλά και που προκαλεί το ενδιαφέρον των φωτογράφων που ταξιδεύουν από χώρα σε χώρα προσπαθώντας να απαθανατίσουν αυτή τη διαφορετικότητα και την ομορφιά. Οι φωτογράφοι που ασχολούνται με το τοπίο έχουν μία ιδιαίτερη σχέση με τη φύση και αυτό αποτυπώνουν στις φωτογραφίες τους.

Οι φίλοι της Blank Wall Gallery θα έχουν την ευκαιρία να δουν φωτογραφίες τοπίου τραβηγμένες σε διάφορα μέρη του κόσμου και να θαυμάσουν τη φύση σε διάφορες φάσεις της στην πρώτη έκθεση μετά τις καλοκαιρινές διακοπές.