Χρησιμοποιώντας τα Google Trends

Γράφει imonline.gr
Κατηγορία Blog

Πριν από 16 χρόνια η μαμά-Google, όπως την αποκαλούμε και στην εταιρεία μας, ξεκίνησε τα Google Trends, έναν δωρεάν ιστότοπο όπου αναλύει την δημοτικότητα των κορυφαίων αναζητήσεων.

Αυτό που πραγματικά συμβαίνει είναι ότι την στιγμή που πληκτρολογούμε μία λέξη κλειδί ή φράση, η Google την φιλτράρει και μας εμφανίζει αυτόματα τα πιο δημοφιλή ερωτήματα ανά περιοχή και ανά τον κόσμο σε πραγματικό χρόνο.

Έτσι παίρνει τα δεδομένα που δίνουμε τα αναλύει και με αυτό τον τρόπο δημιουργούνται οι τάσεις. Πολύ απλά, όσο πιο πολλές αναζητήσεις γίνονται σε μία λέξη κλειδί ή φράση τόσο πιο ψηλά ανεβαίνει στα Google Trends.

Το κυριότερο για να χρησιμοποιήσουμε σωστά το Google Trends είναι να κάνουμε σωστές αναζητήσεις χωρίς περιττές πληροφορίες. Γράφοντας την λέξη - φράση κλειδί που θέλουμε, μας εμφανίζει αυτόματα από κάτω τις πιο διαδεδομένες αναζητήσεις. Έπειτα επιλέγοντας αυτό που επιθυμούμε μας εμφανίζει διάφορα στατιστικά που έχουν οργανωθεί με τον παραπάνω τρόπο.

Πολλές χρήσιμες πληροφορίες μπορούμε να μαζέψουμε από την συγκεκριμένη ιστοσελίδα. Τα Google Trends θα μπορούσαν να γίνουν και έχουν γίνει πλέον το δεξί χέρι των επαγγελματιών που δουλεύουν στο marketing. Βλέποντας τα στατιστικά που ενδιαφέρει το κοινό τους μπορούν να κινήσουν και αντίστοιχα στις καμπάνιες των διαφημίσεών τους ώστε να φανούν χρήσιμοι στους πελάτες τους και με απώτερο σκοπό η ανάπτυξη της επιχείρησης τους.