Τι είναι το pixel του Facebook

Γράφει Μανώλης Βαρούχας
Κατηγορία Blog

Το pixel του Facebook είναι λίγες γραμμές κώδικα όπου επιτρέπει την καταγραφή δεδομένων για τις ενέργειες που γίνονται στον ιστότοπό σας, δίνοντάς σας έτσι τη δυνατότητα να δημιουργείτε συναφέστερες με τα ενδιαφέροντα του κοινού σας διαφημίσεις στο Facebook.

Τι μπορεί να σας προσφέρει το pixel του Facebook

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι βλέπουν όσοι επισκέπτονται τον ιστότοπό σας αφού δουν κάποια από τις διαφημίσεις σας; Το pixel του Facebook είναι ένα εργαλείο ανάλυσης, το οποίο σας δίνει τις απαντήσεις σε ερωτήσεις όπως αυτή.

Με τα δεδομένα που λαμβάνει το pixel του Facebook, μπορείτε να μετράτε την αποτελεσματικότητα των διαφημιστικών εκστρατειών σας και να χρησιμοποιείτε αυτές τις πληροφορίες προκειμένου:

Τι είναι το pixel του Facebook;

Το pixel είναι λίγες γραμμές κώδικα από το Facebook, τις οποίες αντιγράφετε και επικολλάτε στην κεφαλίδα του ιστότοπού σας. Ο κώδικας αυτός επιτρέπει την καταγραφή δεδομένων για τις ενέργειες που γίνονται στον ιστότοπό σας, δίνοντάς σας έτσι τη δυνατότητα να δημιουργείτε συναφέστερες με τα ενδιαφέροντα του κοινού σας διαφημίσεις στο Facebook.

Δημιουργία κοινών

Δημιουργήστε προσαρμοσμένα και παρόμοια κοινά, και διαφημίσεις που απευθύνονται στοχευμένα σε αυτά τα συγκεκριμένα κοινά.

Διαμόρφωση προσφορών

Χρησιμοποιήστε τη στρατηγική υποβολής προσφορών με βάση το χαμηλότερο κόστος για να προσεγγίσετε τα άτομα που είναι πιθανότερο να προβούν στην ενέργεια που θέλετε, όπως για παράδειγμα να κάνουν μια αγορά. Αυτή η στρατηγική υποβολής προσφορών είναι ιδανική για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του προϋπολογισμού σας.

Λήψη στατιστικών

Αποκτήστε χρήσιμα στατιστικά για τους επισκέπτες του ιστότοπού σας, όπως π.χ. δεδομένα για την προέλευση της κίνησης, τις συσκευές που χρησιμοποιούν οι επισκέπτες σας και άλλα δημογραφικά στοιχεία.