Πόσοι από εσάς ταξιδεύετε με πλοίο, αεροπλάνο ή τραίνο; Μπαίνετε συχνά σε μέσα μεταφοράς που ο χρόνος μεταφοράς σας στον προορισμό σας είναι κάποιες ώρες; Αν ναι, αυτό το άρθρο σας ενδιαφέρει!
Χρειάζεται να εργάζεστε στον υπολογιστή σας εν ώρα ταξιδίου; Αν αυτό το ταξίδι διαρκεί μερικές ώρες ή γίνεται αρκετά συχνά, η πληροφορική σας ακολουθεί όπου πάτε κυριολεκτικά!
Διαβάστε λοιπόν τις παρακάτω συμβουλές που σας δίνουμε εκ πείρας, μιας και η πληροφορική αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας μας.
Πριν ξεκινήσουμε το ταξίδι μας και σε περίπτωση που το αυτό είναι για μια φορά (όχι σε εβδομαδιαία βάση - μιας και θεωρούμε ότι σε μια τέτοια περίπτωση πιθανότατα θα έχετε ήδη μια βαλίτσα "πληροφορικής" στην άκρη του δωματίου σας), καλό θα είναι να σημειώσετε κάπου τα αντικείμενα που θα χρειαστείτε ή πιθανότατα θα σας λείψουν αν δεν σας συνοδεύσουν.
- Laptop ή tablet, ανάλογα με την φύση της εργασίας σας. Εμείς για παράδειγμα είμαστε πάντα με ένα laptop αγκαζέ ή έστω μια ταμπλέτα. Τα πλεονεκτήματα στο ταξίδι του laptop είναι ότι έχετε το πλήρες εργασιακό σας περιβάλλον μαζί σας, ενώ του tablet η διάρκεια ζωής της μπαταρίας και το βάρος.
- Φορτιστής! Ναι, είναι στη λίστα, διότι αν τυχόν δεν μπεί στη βαλίτσα, το laptop ή το tablet μετρούν αντίστροφα.
- Καλώδια μεταφοράς δεδομένων και ένα USB stick. Πάντα, μα πάντα θα χρειαστεί να πάρετε από ένα φίλο / συνεργάτη / πελάτη, ένα αρχείο, κάποια φωτογραφία ή οτιδήποτε άλλο χρειάζεστε. Το Dropbox, το Skydrive και το Google Drive είναι απίθανα εργαλεία, όμως αν τα αρχεία που χρειάζεστε είναι αρκετά μεγαλύτερα από κάποια megabyte, θα χρειαστείτε σίγουρα καλώδια.
- Καλώδιο Ethernet ή USB internet. Θα μας πείτε υπερβολικούς, όμως όλοι γνωρίζουμε ότι το διαδίκτυο είναι αναπόσπαστο κομμάτι μας. Είτε αυτό λέγεται email, είτε επικοινωνία (Skype, Facebook), είτε απλά η ενημέρωση σας, διαδίκτυο πιθανότατα θα χρειαστείτε όπου και να είστε.
- Ακουστικά. Εφ’όσον η εργασία σας ή ακόμα η ψυχαγωγία σας απαιτεί αναπαραγωγή αρχείων multimedia, πάντα να θυμάστε ότι οι συνταξιδιώτες σας δεν σας φταίνε σε τίποτα...
Δεν ξεχνάμε επίσης ποτέ να έχουμε ήδη εγκατεστημένα όλα αυτά τα προγράμματα που θα χρειαστούμε. Τα αρχεία που προβλέπουμε ότι θα χρειαστεί να μελετήσουμε ή να επεξεργαστούμε, γιατί σε διαφορετική περίπτωση, δεν έχει και ιδιαίτερη σημασία αν κρατάμε ή όχι το laptop / tablet μας.
Τέλος καλό είναι να μην ξεχνάμε ποτέ τον φορτιστή του κινητού μας, όπως ο γραφών αυτή τη στιγμή...
Καλό ταξίδι!