Πρωτότυπη κατασκευή μηχανισμού ξιφασκίας για τον ΑΟ Θησέα

Γράφει Μανώλης Βαρούχας
Κατηγορία Blog

Η εταιρεία μας βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσει μια ακόμα Πανελλαδική πρωτοτυπία! Η πρώτη χειροποίητη κατασκευή μέτρησης βαθμολογίας αγώνων ξιφασκίας, χορηγία στον Αθλητικό Όμιλο Θησέα Ηρακλείου.

Η κατασκευή αυτή που βλέπετε στις εικόνες αποτελείται από δύο τμήματα, την κατασκευή και το στήσιμο, καθώς και το τμήμα προγραμματισμού της εφαρμογής. Εμείς μετά το imonline arcade, κατασκευάσαμε αυτή τη δημιουργία χορηγικά προς το Ηρακλειώτικο σωματείο ΑΟ Θησέας.

Οδηγίες κατασκευής:

Ξεκινάμε από τα βασικά... Για να δημιουργήσετε κάτι παρόμοιο μόνοι σας, πάντα να έχετε στο μυαλό σας την κύρια ιδέα και τον σκοπό χρήσης αυτού. Ο σκοπός στη συγκεκριμένη περίπτωση λοιπόν είναι να δημιουργηθεί κάτι μοναδικό, όμορφο και απόλυτα χρηστικό για το άθλημα της ξιφασκίας. Πως; Δημιουργώντας εντός της αίθουσας προπονήσεων μια βάση προβολής των ασκήσεων και των αγώνων, έτσι ώστε οι αθλητές να βλέπουν τι ακριβώς κάνουν με την χρήση του ρεαλιστικού replay προπονήσεων. Δεύτερος σκοπός (εξέλιξη του μηχανήματος και της κατασκευής) είναι η ενσωμάτωση του ενός φανταστικού προγράμματος γραμμένο σε java, που συνδέεται με τους αθλητές αντικαθιστώντας απόλυτα τους κοινούς μετρητές του αθλήματος!

Πρώτη φάση λοιπόν, σχεδιάζουμε σε χαρτί ή iPad ή κάτι άλλο τέλος πάντων το εξωτερικό κουτί που θέλουμε να δημιουργήσουμε. Μετράμε σωστά (αν κάτι πάει στραβά, μην ξεχνάτε, είναι feature, όχι bug) τις διαστάσεις και φυσικά υπολογίζουμε τα όποια νεύρα (ξύλα που ενώνουν τις πλευρές…) μπορεί να χρειαστεί η δημιουργία μας, έτσι ώστε να παραμένει πάντα σταθερή. Επόμενο βήμα φυσικά αποτελεί η κοπή των ξύλων και ξεκινάμε να συναρμολογούμε. Τι θα χρειαστείτε; Βιδολόγο, πολλές βίδες και μερικές γωνίες για καλύτερο στήριγμα. Εμείς νομίζω τα πήγαμε περίφημα μέχρι εδώ...

Αφού έχουμε δημιουργήσει το σκελετό λοιπόν, αρχίζουμε και ανοίγουμε τις τρύπες που θα χρειαστούν, ώστε να κάνουμε την οθόνη του υπολογιστή να εφαρμόζει στο πρόσωπο της κατασκευής, κάποιους ανεμιστήρες που σίγουρα θα χρειαστούμε να εφαρμόσουμε εσωτερικά στο κουτί για την ιδανική ψύξη του υπολογιστή μας. Δεν ξεχνάμε ποτέ, ο ζεστός αέρας πηγαίνει πάνω, άρα η εισαγωγή αέρα γίνεται πάντοτε από χαμηλά και εξαγωγή από τα ψηλότερα σημεία...

Τι μένει; Ενσωματώνουμε τον υπολογιστή, αφού αφαιρέσουμε οτιδήποτε περιττεύει, όπως τα πλαϊνά καπάκια, κάποια roms και floppies που ίσως έχει. Υπενθυμίζουμε, ότι ο υπολογιστής μας έχει ρεύμα οπότε μια τέτοια κατασκευή δεν αποτελεί παιγνίδι και πρέπει να είναι πάντοτε ασφαλισμένη από πρόσβαση ειδικά από του νεώτερους φίλους μας.

Κάπου εδώ λοιπόν είμαστε έτοιμοι να εφαρμόσουμε τα αυτοκόλλητα που έχουμε σχεδιάσει και η κατασκευή μας είναι έτοιμη!

Τα αποτελέσματα λοιπόν τα βλέπετε στις φωτογραφίες, εμείς να ευχηθούμε καλές προπονήσεις σε όλους τους αθλητές, νυν και επερχόμενους και κάντε λίγο υπομονή καθώς η επόμενη κατασκευή μας θα είναι έτοιμη πάρα πολύ σύντομα και είναι άκρως εντυπωσιακή!

Πρωτότυπη κατασκευή μηχανισμού ξιφασκίας