Πότε πρέπει να δημοσιεύετε στα social media;

Γράφει Κατερίνα Αλεγκάκη
Κατηγορία Blog

Τα social media αποτελούν βασικό κομμάτι της στρατηγικής για την προώθηση της επιχείρησής σας. Ωστόσο, η στιγμή που επιλέγετε για τις δημοσιεύσεις σας είναι καθοριστική για το πόσο αποτελεσματικές θα είναι.

Προτού αναζητήσετε την ιδανική στιγμή, κατανοήστε ποιοι είναι οι followers σας. Πότε είναι περισσότερο ενεργοί στα social media; Ποιες είναι οι ζώνες ώρας τους;

Εξετάστε τα δεδομένα αναλυτικά. Οι πλατφόρμες παρέχουν συχνά αναφορές και analytics που αποκαλύπτουν τις ώρες που οι followers σας είναι πιο ενεργοί.

Οι εργαζόμενοι και οι σπουδαστές είναι συνήθως περισσότερο ενεργοί από Δευτέρα έως Παρασκευή. Δοκιμάστε να δημοσιεύετε περιεχόμενο κατά τη διάρκεια αυτών των ημερών.

Αν η επιχείρησή σας είναι τοπική, προσαρμόστε τις δημοσιεύσεις σας στην τοπική ζώνη ώρας του κοινού σας. Το πρωί και το απόγευμα συνήθως είναι καλές περιόδους για δημοσιεύσεις διότι οι άνθρωποι είναι συνήθως online πριν ή μετά την εργασία.

Καλό θα ήταν να δοκιμάστε διάφορες ώρες και ημέρες για να βρείτε τον ιδανικό συνδυασμό που λειτουργεί για εσάς.

Πάντα είναι σημαντικό να παρακολουθείτε την απόδοση των δημοσιεύσεών σας και να προσαρμόζετε τη στρατηγική σας βάσει των αποτελεσμάτων. Με τη σωστή στιγμή, μπορείτε να προσελκύσετε περισσότερους πελάτες και να αυξήσετε την επιρροή σας στα social media.