Πότε πρέπει να ανακατασκευάσω την ιστοσελίδα μου;

Γράφει imonline.gr
Κατηγορία Blog

Δεν είναι έκπληξη το ότι μια εταιρεία θέλει να ανακατασκευάσει την ιστοσελίδα της. Εμείς θα θέλαμε να επισημάνουμε μερικές κοινές ενδείξεις ότι ίσως είναι καιρός να φρεσκάρετε το site σας.

Είστε στατικοί

Είναι η ιστοσελίδα σας κάτι περισσότερο από ένα ηλεκτρονικό φυλλάδιο; Αν ναι, χάνετε την αληθινή διαδραστική δυνατότητα της (και δεκάδες περισσότερους τρόπους για να πουλήσετε το προϊόν σας/υπηρεσία σας και να ενισχύσετε την θέση κατάταξης στης μηχανές αναζήτησης).

Το bounce rate σας είναι υψηλό!

Το bounce rate είναι το ποσό των επισκεπτών που φτάνουν στην ιστοσελίδα σας και φεύγουν σχεδόν αμέσως. (Μπορείτε συνήθως να ανακαλύψετε το ποσοστό εγκατάλειψης στις αναφορές αναλυτικών στοιχείων. π.χ Google Analytics)

Γενικά, ένα υψηλό ποσοστό εγκατάλειψης σημαίνει ότι είτε η ιστοσελίδα σας είναι αργή δηλαδή από την στιγμή που πάτησε ο χρήστης μέχρι την εμφάνιση της ιστοσελίδας σας, δεν στοχεύει σε μια συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων είτε είναι κακώς κατασκευασμένη. Όλα αυτά τα ζητήματα μπορούν να επιλυθούν με την επανασχεδίαση της ιστοσελίδας σας.

Οι ανταγωνιστές σας ξεπερνούν ανταγωνιστικά.

Ελέγξτε τον ανταγωνισμό. Πώς φαίνονται οι ιστότοποί τους; Παίρνουν υψηλότερες βαθμολογίες αναζήτησης από εσάς; Τι προσφέρουν οι ιστότοποί τους; Ο έλεγχος του ανταγωνισμού δεν σημαίνει να ψάχνεις τρόπους να κλέψεις ιδέες. Απλώς πρέπει να διασφαλίσετε ότι θα μείνετε ένα βήμα μπροστά με την καλύτερη δυνατή ιστοσελίδα.

Είναι δύσκολο να προσθέσετε το δικό σας περιεχόμενο

Με το σωστό σύστημα διαχείρισης περιεχομένου που προστέθηκε με έναν επανασχεδιασμό ιστότοπου, μπορείτε με την ομάδα σας να κάνετε ευκολότερες αλλαγές (από την ενημέρωση των αναρτήσεων έως την προσθήκη νέων προϊόντων και σελίδων υπηρεσιών).

Συμπέρασμα

Η ουσία είναι, πως κάθε μερικά έτη (2, 3, 4) μια ιστοσελίδα, όπως κάθε επιχείρηση χρειάζεται την απαραίτητη ανανέωση, είτε για λόγους τεχνολογικούς, είτε για λόγους design, είτε για διάφορους άλλους λόγους που μπορεί προκύψουν, όπως τροποποίηση κατεύθυνσης της εργασίας κλπ.