Πως να χρησιμοποιείτε τις εικόνες σας αποτελεσματικά

Γράφει imonline.gr
Κατηγορία Blog

Η σωστή επιλογή της εικόνας μπορεί να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα και να προσελκύσει τους χρήστες σας με σκοπό να διαβάσουν ή να πάρουν την απόφαση να πραγματοποιήσουν μια αγορά στα προϊόντα σας.

Παρακάτω θα δείτε μερικά βασικά πράγματα που πρέπει να σκεφτείτε πριν χρησιμοποιήσετε εικόνες στον ιστότοπό σας.

  1. Κατανοήστε τα πνευματικά δικαιώματα. Πριν αρχίσετε να επιλέγετε εικόνες, σιγουρευτείτε ότι κατανοήσατε πλήρως τα πνευματικά δικαιώματα και μην χρησιμοποιείτε ΠΟΤΕ μια εικόνα χωρίς άδεια. Υπάρχουν πολλές διαθέσιμες πληροφορίες σχετικά με τα πνευματικά δικαιώματα που θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε πότε μπορείτε να χρησιμοποιείτε φωτογραφίες από το διαδίκτυο και πότε όχι.
  2. Επιλέξτε την εικόνα σας προσεκτικά. Αυτό που λέτε μέσω μιας εικόνας είναι εξίσου σημαντικό με το κείμενο της σελίδας, οπότε βεβαιωθείτε ότι τις έχετε επιλέξει προσεκτικά. Μην χρησιμοποιείτε τις εικόνες απλά για να γεμίσετε την σελίδα σας, χρησιμοποιήστε τις απλά για να δημιουργήσετε την πληροφορία που με λόγια θα ήταν πιο δύσκολο να πραγματοποιηθεί.
  3. Χρησιμοποιήστε εικόνες για την πώληση προϊόντων. Ένα μεγάλο μέρος των ηλεκτρονικών αγοραστών λένε ότι τα οπτικά είναι ο κορυφαίος παράγοντας που επηρεάζει μια απόφαση αγοράς. Η σωστή τοποθέτηση μπορεί να κάνει τη διαφορά μεταξύ επίτευξης ή απώλειας μιας πώλησης. Προσφέρετε πολλαπλές προβολές ενός προϊόντος και βεβαιωθείτε ότι οι πελάτες μπορούν να δουν σε μεγάλη ευκρίνεια την εικόνα ή να κάνουν μεγέθυνση. Παρέχετε εικόνες ενός προϊόντος σε χρήση, για παράδειγμα, αν πουλάτε μηχανές που κόβουν το γκαζόν, μπορείτε να δείξετε κάποιον να κόβει το γρασίδι του.
  4. Βοηθήστε τις μηχανές αναζήτησης να σας βρουν. Οι μηχανές αναζήτησης βλέπουν τα ονόματα των εικόνων καθώς ανιχνεύονται μέσω του ιστότοπού σας και αναζητούν λέξεις-κλειδιά μέσα στον τίτλο της εικόνας. Βεβαιωθείτε ότι ονομάζονται πάντα οι εικόνες σας και επισυνάπτετε ετικέτες alt, αυτό θα βελτιώσει τις ταξινομήσεις στης μηχανές αναζήτησης. Ένα όνομα όπως για παράδειγμα το sea-view-room.jpg θα έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία για τις μηχανές αναζήτησης και τους χρήστες παρά η τυχαία χρήση αριθμών και γραμμάτων ή ακόμα και τα file names της φωτογραφικής, πχ DSC00001.jpg.
  5. Βεβαιωθείτε ότι όλες οι εικόνες είναι βελτιστοποιημένες. Είναι σημαντικό οι εικόνες σας να φορτώνονται γρήγορα. Όλοι γνωρίζουμε ότι οι επισκέπτες του ιστότοπου δεν παραμένουν για πολύ, αν δεν βρουν γρήγορα αυτό που ψάχνουν. Παρόλο που είναι σημαντικό να έχετε εικόνες υψηλής ποιότητας και μεγάλες σε διαστάσεις, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε το κατάλληλο μέγεθος και την μορφή, που επιτρέπει τη γρήγορη φόρτωση της σελίδας.