Πως εγκαθιστώ το email μου στο iOS κινητό μου

Γράφει Μανόλης Μαθιουδάκης
Κατηγορία Blog

Η διαδικασία εγκατάστασης του ηλεκτρονικού μας ταχυδρομείου στην φορητή συσκευή, κινητό ή tablet iOS, είναι εύκολη και γρήγορη.

Ξεκινάμε ανοίγοντας την εφαρμογή Mail και στη λίστα που μας εμφανίζεται πατάμε στην επιλογή με την ένδειξη "Other".

Στη φόρμα που ακολουθεί, συμπληρώνουμε τα στοιχεία πρόσβασης και το όνομα που επιθυμείτε να εμφανίζεται όταν οι άλλοι λαμβάνουν τα email σας. Στο πεδίο Description μπορείτε να ξανασυμπληρώσετε το email σας.

Στο επόμενο βήμα, επιλέγετε τύπο λογαριασμού POP και στα πεδία Host Name όπου mydomain.gr συμπληρώνετε τη διεύθυνση της ιστοσελίδα σας (π.χ. kostaspapas.gr). Στα πεδία User Name χρειάζεται απλά να ξανασυμπληρώσετε το email σας.

Σε περίπτωση που σας ζητηθούν θύρες σύνδεσης (Ports), θα χρειαστεί να συμπληρώσετε για εισερχόμενη αλληλογραφία τη Θύρα: 995, και για εξερχόμενη αλληλογραφία τη Θύρα: 465. Επίσης, θα χρειαστεί να τσεκάρετε το κουτάκι με την ένδειξη "SSL/TLS".

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε!

Σημαντικό: ύστερα από όλα αυτά τα βήματα προτείνεται πάντα να κάνουμε έναν δοκιμαστικό έλεγχο, για να διαπιστώσουμε αν η εγκατάσταση έχει γίνει επιτυχώς. Δοκιμάστε να στείλετε ένα email από το νέο σας λογαριασμό σε ένα άλλο email, και έπειτα στείλτε ακόμα ένα μήνυμα από το άλλο email στο δικό σας, ώστε να επιβεβαιώσετε ότι στέλνετε και λαμβάνετε κανονικά.