Γνωρίστε τις hero images

Γράφει Μανώλης Βαρούχας
Κατηγορία Blog

Με τον σύγχρονο όρο hero image, αναφερόμαστε στις μεγάλες εικόνες που κοσμούν την κεντρική σελίδα και έχουν ως σκοπό να δώσουν άμεσα στον επισκέπτη το feel της ιστοσελίδας.

Οι hero images χρησιμοποιούνται πάρα πολύ συχνά τον τελευταίο καιρό, με σκοπό να δώσουν το μήνυμα που θέλουμε χωρίς να χρησιμοποιήσουμε μια αναλυτική περιγραφή ή κάτι άλλο που θα κουράσει τον επισκέπτη μας.

Οι εικόνες αυτές θα πρέπει να είναι άκρως εύστοχες και να μεταδίδουν με την πρώτη ανάγνωση το μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε.

Οι εικόνες αυτές χρησιμοποιούνται στο πάνω μέρος της ιστοσελίδας είτε σαν foreground element, δηλαδή μια εικόνα που ενημερώνεται συχνά και θέλει να ενημερώσει για κάτι, είτε σαν background εικόνα, με κάποιο σύντομο μήνυμα μπροστά.

Την ίδια ακριβώς χρήση εφαρμόζει και το αντίστοιχο βίντεο φυσικά, το οποίο πάντοτε θα πρέπει να είναι ελάχιστων δευτερολέπτων.

Εμείς θα πρέπει πάντοτε να προσέχουμε την επιλογή μας και να μην ξεχνάμε πως οι hero images θα πρέπει να είναι εξίσου εύστοχες σε κάθε μέγεθος ανάλυσης και συσκευή.