Everything that has a beginning, has an end

Γράφει Μανώλης Βαρούχας
Κατηγορία Blog

Έτσι είπε και το αξεπέραστο Matrix, στο πανέμορφο φινάλε του και ελπίζω να το θυμάστε όλοι! Έτσι λοιπόν και ο μικρός μάγος Harry Potter, έφτασε στο τέλος του μετά από επτά ταινίες...

Γρήγορα, αργά, δεν έχει ιδιαίτερη σημασία, ο Harry Potter μας, τελείωσε και από εδώ και πέρα θα περιμένουμε μόνο side ταινίες, ίσως και κάποια τηλεοπτική σειρά, αν και η J.K. Rowling το απέκλεισε (όμως ποτέ μην λες ποτέ...).

Η τελευταία ταινία λοιπόν, έκανε πρεμιέρα χτες στους Ελληνικούς κινηματογράφους και μιας και για διάφορους λόγους δεν απολαμβάνω στο έπακρο την τρισδιάστατη εκδοχή των ταινιών, προτιμήσαμε την “κανονική”, σε γνωστό κινηματογράφο της πόλης.

Όπως και οι τελευταίες ταινίες, έτσι και ο επίλογος παύει να κατηγοριοποιείται ως παιδικό πλέον. Σκοτεινά εφέ, σκηνές που τρόμαξαν και μερικοί άνδρες δίπλα μας και φυσικά καταπληκτικό και σκοτεινό soundtrack... Το σενάριο εξελίσσεται ως εξής: αφού σκότωσαν έναν πεμπτουσιωτή και κατάλαβαν το πόσο σημαντικοί είναι οι κλήροι του θανάτου, οι μεγάλοι πια ήρωες μας, συνεχίζουν να ψάχνουν τους υπόλοιπους πεμπτουσιωτές με απώτερο σκοπό να σκοτώσουν τον Βόλντεμορτ (σιγά που δεν θα λέγαμε το όνομα του, χα!). Δεν θα πάμε παρακάτω στο σενάριο, διότι δεν θα μας άρεσε να διαβάζαμε ούτε εμείς γεγονότα που θα μπορούσαν να καταστρέψουν την τελευταία ταινία.

Το μόνο σίγουρο είναι πως ο μικρός μάγος, ως concept δεν θα ξεπεραστεί εύκολα! Ίσως ο επόμενος θα είναι σε ποιο gadgetάκιας, όμως σίγουρα δεν θα είναι Harry Potter, με ότι αυτό υπονοεί. Ο Percy Jackson αν και ακόμα στην πρώτη ταινία και με καλύτερο καστ, δεν έχει καταφέρει κάτι αξιομνημόνευτο μέχρι τώρα, οπότε η ταμπέλα: διάδοχος, απουσιάζει...

Όσοι δεν έχετε δει τις ταινίες του Harry Potter, νομίζω πως αξίζει να περάσετε πολλές ώρες μπροστά από την τηλεόραση σας και τα απολαύσετε τα:

Harry Potter and the Philosopher's Stone
Harry Potter and the Chamber of Secrets
Harry Potter and the Prisoner of Azkaban
Harry Potter and the Goblet of Fire
Harry Potter and the Order of the Phoenix
Harry Potter and the Half-Blood Prince
Harry Potter and the Deathly Hallows

Θα αναρωτηθείτε όμως γιατί στη στήλη μας ασχοληθήκαμε τον Harry Potter και τον κινηματογράφο και όχι με τεχνολογία. Απλούστατα, ο Harry Potter άφησε εποχή... Θα επηρεάσει αμέτρητους μικρούς και μεγάλους παραγωγούς και συγγραφείς και αξίζει την προσοχή μας, αν και προσωπικά δεν ευχαριστήθηκα καθόλου το grand finale! Φαντάζεστε όμως τον Harry Potter gadgetάκια; Πως θα σας φαινόταν να είχε GPS στο ρολόι του ή κάποιο iPad 2 για να checkάρει κάποιο email από τον Βόλντεμορτ; (πάλι το είπαμε, χα!)

Μεγάλη αλήθεια - απορία: Ο Harry Potter, από την πρώτη ταινία του 2001, μέχρι και σήμερα, έχει αμέτρητα κέρδη, έχει δημιουργήσει ένα τεράστιο brand name, έχει ακόμα και θεματικό πάρκο στο Orlando, έχει προταθεί για εννιά όσκαρ, όμως έχει μείνει με άδεια χέρια! Γιατί;

ΥΓ. Αν τυχόν δεν έχετε δει ακόμα το τελευταίο μέρος, μην επισκεφτείτε την wikipedia για πληροφορίες κλπ...

Trivia: Η J.K.Rowling αποκάλυψε πως βρισκόταν ανάμεσα σε τρεις τίτλους για το τελευταίο της βιβλίο. Ο Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου αποκαλύφθηκε στις 21 Δεκεμβρίου 2006 μέσω μιας σπαζοκεφαλιάς στην επίσημη ιστοσελίδα της (εξαιρετικό, για όσους θυμούνται). Οι άλλοι δύο τίτλοι ήταν, ο Χάρι Πότερ και το Ραβδί από Κουφοξυλιά και ο Χάρι Πότερ και ο Άθλος των Πέβερελ.

Draco Dormiens Nunquam Titillandus λοιπόν...