Γιατί χρειάζομαι εταιρική ταυτότητα

Γράφει Μανώλης Βαρούχας
Κατηγορία Blog

Η εταιρική ταυτότητα είναι μία έννοια που έχει μπει πολλά χρόνια στην ζωή μας και οι περισσότερες εταιρείες την χρησιμοποιούν στο μέγιστο.

Εταιρική ταυτότητα εννοούμε την επωνυμία και τον διακριτικό τίτλο, σε συνδιασμό με το λογότυπο φυσικά. Σκοπός του διακριτικού τίτλου είναι η εταιρεία να αποκτήσει ένα όνομα που θα την χαρακτηρίζει.

Η δική μας εταιρεία έχει ως διακριτικό τίτλο το imonline θέλοντας να περάσουμε το δικό μας μήνυμα: I am online ή πιο γρήγορα imonline.

Αμέσως μετά τον διακριτικό τίτλο έρχεται το λογότυπο, στα πλαίσια της εταιρικής ταυτότητας. Το λογότυπο συνήθως είναι ένα σχέδιο ή ακόμα και απλά το όνομα της εταιρείας με κάποια όμως συγκεκριμένη γραφή. Το λογότυπο απεικονίζεται πάντοτε με τον ίδιο τρόπο με στόχο να πετύχει τον σκοπό του, που δεν είναι άλλος από την άμεση και εύκολη σύνδεση του με την εταιρεία που εκπροσωπεί.

Δείτε κάποια πολύ λιτά παραδείγματα λογοτύπων τα οποία δεν χρειάζονται συστάσεις και χρησιμοποιούν μικρά σύμβολα:

Δείτε επίσης κάποιες εταιρείες που έχουν τον διακριτικό τους τίτλο μονάχα με μία μοναδική γραφή:

Η εταιρική ταυτότητα κάνει την παρουσία της επιχείρησης μοναδική και προσθέτει αύρα και κουλτούρα. Εάν δεν έχετε και σας προβληματίζει το τι και πως, ρωτήστε την γραφίστρια μας!